Земетресението в Перник през 2012г., което разлюля града и околностите

...
 Земетресението в Перник през 2012г., което разлюля града и околностите
Коментари Харесай

9 г. от труса в Перник: Бог тогава ни спаси

 

Земетресението в Перник през 2012г., което разклати града и покрайнините ни даде скъп урок- че нещастията се преодоляват леко, когато сме дружно си оказваме помощ.

Точно за това напомни и новият регионален шеф на Перник Валери Симеонов по време на молебена за здраве, състоял се пред храм „ Св. Иван Рилски “.

Областният шеф подсети, че в дни на бедствия би трябвало да сме обединени и дружно. Да не се плашим от естествените стихии и да си оказваме помощ, което е най-важното за нас като българи и перничани.

„ Днес означаваме девет години от земетресението и всички си спомняме какъв брой огромна беше нещастието. Всички бяха доста уплашени и с помощта на Господ нямаше нито една жертва в нашия град. С времето, несъмнено, споменът избледнява, само че би трябвало да помним, че бяхме дружно, помагахме си, и се надявам по този начин да бъде постоянно “, показа доктор Симеон Василев, представен от За Перник.



Светият обред беше отслужен от отец Борис и отец Людмил, които също подсетиха, че в дни на бедствия би трябвало да сме обединени.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР